Bemutatkozás


Egyesületünk 2002 tavaszán képviselő testületi javaslatra, civil kezdeményezésre, 37 fővel alakult meg. Az akkori alapító tagoknak nagyon sokat köszönhet a szervezet, mely időt és pénzt nem sajnálva elérte, hogy 2005. április 20-án hivatalosan is bejegyzésre került a Zala Megyei Bíróságon.

2011 óta a szervezet 44 taggal működik. Magalakulásunk óta több civil szervezettel sikerült együttműködési megállapodást kötni.

  • Zala Megyei Polgárőr Egyesülettel,
  • 2007 januárjában az Országos Polgárőr Szövetséggel,
  • Bocfölde Önkormányzatával,
  • Bocföldéért Közalapítvánnyal,
  • 2011-ben a Zala Megyei Rendőr Főkapitánysággal

  kötöttünk megállapodást

Szervezetünk azzal a céllal jött létre, hogy civilként Bocföldén élő minden állampolgár biztonságban, és nyugalomban tölthesse a mindennapjait. Csökkentve evvel is a településen lévő bűncselekmények számát. Rendszeres tevékenységeink közé tartozik a vagyon-, ifjúság-, környezet-, és tűzvédelem érdekében önkéntes tevékenységet kifejtő lakosok, állampolgárok, összefogása, irányítása, összehangolása, továbbá a lakossági biztonságérzet növelése, és ezen keresztül, a lakóközösségi kapcsolatok erősítése, valamint a lakosság és a bűnüldöző szervek közötti bizalom és együttműködés erősítése.

Megalakítottuk a jelenleg is eredméynesen működő, Szomszédok Egymásért Mozgalmat (röviden SZEM), elősegítve ezzel is a lakosság biztonság érzetét.

A településen tartandó rendezvények, családi események (lakodalom, temetés, önkormányzati, vagy civil rendezvény ) biztosítása.

Térmegfigyelési rendszer segíti a polgárőrség munkáját, mikor nem telejesítenek szolgálatot. Ezt a védelmet szeretnék a teljes településre kiszélesíteni a jövőben.

A szervezet számára rendelkezésére áll egy klubhelyiség, amit az Önkormányzat térítésmentesen bocsátott a rendelkezésünkre.

Ha Egyesületünk, valamint tevékenységünk felkeltette érdeklődését, akkor a fent említett telefonszámon vagy itt, on-line jelentkezhet. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.


Lakossági bejelentéseket a 06-30-4087844-es telefonszámon várjuk.